
Document généré le 16/09/2025 depuis l'adresse: https://www.documentation.eauetbiodiversite.fr/fr/notice/utilisation-des-algues-fourrage-en-aquaculture
Titre alternatif
Producteur
Contributeur(s)
Masson Editeur
Identifiant documentaire
9-13251
Identifiant OAI
oai:archimer.ifremer.fr:13251
Auteur(s):
Chretiennot-dinet, Marie-josèphe,Robert, Rene,His, Edouard
Mots clés
Date de publication
01/06/1986
Date de création
Date de modification
Date d'acceptation du document
Date de dépôt légal
Langue
fre
Thème
Type de ressource
Source
Annee Biologique (0003-5017) (Masson Editeur), 1986-06 , Vol. 25 , N. 2 , P. 97-119
Droits de réutilisation
info:eu-repo/semantics/openAccess
Région
Département
Commune
Description
Studies concerned with unicellular algae as a food source for laval and post-larval stages of commercially valuable bivalves are reviewed. As only about ten species of microalgae are now produced in large quantities in commercial hatcheries, these are described and their main characteristics illustrated. Finally the properties which make tem a suitable source of food for rearing bivalves are discussed.
Accès aux documents
0
Consultations
0
Téléchargements