Essais preliminaires d'utilisation des cryoprotecteurs dans les pulpes de poisson.

Titre alternatif
Producteur
Contributeur(s) ISTPM
Identifiant documentaire 9-1896
Identifiant OAI oai:archimer.ifremer.fr:1896
Notice source
Auteur(s): Tran, Van Dan,Han-ching, Luçay
Mots clés Food fish Literature reviews Saccharides Adhesives Additives Minced products Protein denaturation Freezing storage
Date de publication 01/09/1981
Date de création
Date de modification
Date d'acceptation du document
Date de dépôt légal
Langue fre
Thème
Type de ressource
Source Revue des Travaux de l'Institut des Pêches Maritimes (0035-2276) (ISTPM), 1981-09 , Vol. 45 , N. 3 , P. 215-237
Droits de réutilisation Ifremer

Région

Département

Commune

Description
The various ways of protein denaturation during frozen storage of fish and the theoretical chemical means of cryoprotection are described. Then the effects on protein solution and fish mince of several additives and binders are tested especially with low sweetness chemical agents produced by sugar industry.

0

Consultations

0

Téléchargements